Argentín tangó – általános testnevelés kurzus

Először az ELTE történetében a 2016/2017-es tanév őszi félévében teljesen kezdő argentin tangó kurzus indul az egyetemen. A kurzust a hallgatók általános testnevelés sportágként vehetik fel a neptunban, sikeres teljesítés esetén a tánctudás mellett kreditet is kapnak a résztvevők.

A tangó sokak számára a fejkapkodós versenytáncot jelenti. Az eredeti argentin tangó – amellyel mi a kurzuson foglalkozunk – viszont egy kifinomultabb, a külvilág helyett egymásra figyelő tánc. Ezt jelzi az is például, hogy míg más táncokban tánctartásról, az argentin tangóban ölelésről beszélünk. A férfi (vezető) és a női (követő) szerep markánsan elkülönül, ez viszont nem jelent alá-fölérendeltségi viszonyt. Az év végére a tangó történetének és etikettjének megismerése mellett a résztvevők olyan, a milongákon (tangós táncházakban) használható tudás birtokába kerülnek, amelyben megélhetik ennek a táncnak a varázsát és kifejezhetik önmagukat.

A kurzus nemsokára megjelenik a neptun felületén általános testnevelés tárgyként.

Gyere el! Próbáld ki!

Like-olj minket a Facebook-on: ELTE Argentin Tango (https://www.facebook.com/ELTEArgentinTango/?fref=ts) és bármely kérdés esetén írj nekünk az [email protected] címre.

tango